Sesam Partners rådgiver om køb af virksomheder, når opkøb står på agendaen for danske eller udenlandske virksomheder, der ønsker at styrke deres markedsposition eller kompetencer ved opkøb.

Mange danske virksomheder kunne med fordel styrke deres forretningsgrundlag ved at gå sammen med andre virksomheder i deres branche for at forbedre markedspositionen og indtjeningsgrundlaget. Mange ejere af mindre virksomheder afholder sig fra dette, fordi de ikke ved, hvordan de skal gribe det an. F.eks. kan det være følsomt at henvende sig til en konkurrent, hvorfor det kan være en fordel at overdrage denne opgave til en uvildig tredjepart. Sesam Partners kan forestå hele denne proces, lige fra den indledende kontakt og frem til overdragelsen eller fusionen mellem virksomhederne.

Sesam Partners kan også, ud fra en række aftalte kriterier, forestå en løbende overvågning af en konkret branche, herunder af konkurrenter og af relevante opkøbsemner. Dette sikrer, at virksomheden, der er interesseret i opkøb, får muligheden præsenteret, hvis en relevant virksomhed i branchen kommer til salg.

Vi varetager også opkøb, når virksomhedsledere ønsker at få foden under eget bord, og leder efter en velegnet virksomhed. Processen kan her være lang, og der skal som oftest kontaktes mange virksomheder, før den rigtige viser sig.

Faserne i købsprocessen

Skal vi også hjælpe dig?